با توجه به اعتراف آمریکا به موارد مرگ کرونا در آمریکا که قبلاً موارد آنفلوآنزا تلقی شده بود، تردیدها مبنی بر آنکه منشأ ویروس کرونای جدید آمریکاست، نیز منطقی است.
به گزارش خبرگزاری انصار به نقل از تسنیم به نقل از رادیو بینالمللی چین، در نشست اخیر مجلس نمایندگان آمریکا، هارلی رودا عضو مجلس نمایندگان پرسید: بهنظر میرسد برخی آمریکاییها ناشی از آنفلوآنزا جان باختهاند، اما آیا ممکن است که علت مرگ آنها کروناویروس جدید باشد؟ رابرت ردفیلد رئیس مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا (CDC) پاسخ داد که در حقیقت، مواردی را (مبتلا به کرونا) میان مبتلایان به آنفلوآنزا کشف کرده است.
این پاسخ در واقع تأیید بر تردید برخی افراد مبنی بر آن است که منشأ کروناویروس جدید آمریکاست. با توجه به ناتوانیهای آمریکا در مقابله با کرونا، تعداد افراد بیشتری نسبت به این کشور تردید یافتهاند.
افزون بر این، مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا (CDC) اذعان کرد که کیت قبلی تشخیص کرونا در آمریکا دارای نقص بود و این مرکز از تست بسیاری از موارد مشکوک خودداری کرده است. آنفلوآنزای فصلی آمریکا از ماههای سپتامبر و اکتبر سال 2019 شروع شد.
ورزشکاران نظامی آمریکا برای شرکت در هفتمین بازیهای جهانی نظامیان وارد ووهان شدند و در جریان آن، چند ورزشکار خارجی به بیماری واگیردار مبتلا شدند. تا ماه دسامبر، نخستین مبتلای کرونا در ووهان شناسایی شد.
با توجه به اعتراف آمریکا به موارد مرگ کرونا در آمریکا که قبلاً موارد آنفلوآنزا تلقی شده است، تردیدها مبنی بر آنکه منشأ ویروس کروناجدید آمریکاست، نیز منطقی است.
اندیشکده "مطالعات جهانی" کانادا چندی پیش در پایگاه اینترنتی خود در مقالهای بهنقل از تحلیل ویروسشناس تایوانی در چین اعلام کرد: زنجیره ژن کرونای جدید که در ایران و ایتالیا کشف شده، با ژن کرونا در چین متفاوت است و این نشان میدهد که منشأ کرونا ویروس در ایران و ایتالیا، چین نیست.
علاوه بر این، پایگاه اینترنتی مجله علمی "لانست" در 24 ژانویه نیز مقاله علمی بهنوشته هفت پزشک بالینی بیمارستان جین اینگ تان شهر ووهان را منتشر کرد که در آن آمده است: 13 مورد از 41 مورد نخست مبتلا به کرونا که در بیمارستان یادشده مورد معالجه قرار گرفتند، هیچ تماسی با بازار آبزیان ووهان نداشتند.
26 ژانویه، مجله «ساینس» مقالهای را تحت عنوان «بازار آبزیان ووهان احتمالاً منبع شیوع کروناویروس جدید نیست» منتشر کرد. در این مقاله بهنقل از دانیل لوسی متخصص بیماریهای همهگیر دانشگاه جورج تاون آمریکا نوشته شده است: "13 مورد با این بازار هیچ ربطی نداشتند و این رقم کم نیست". دانیل لوسی معتقد است اگر این گونه باشد، ویروس بهاحتمال زیاد از جایی دیگر سرچشمه گرفته است.
بهدنبال شیوع کرونا در جهان، کشورهایی از جمله آمریکا وضعیت اضطراری اعلام کردند. در این زمان، آمریکا موظف است بر اساس اصول علمی، درباره زمان پدیدآمدن کروناویروس جدید و منشأ آن مسئله را تشریح کند، این نهتنها برای مردم آمریکا، بلکه برای پیشگیری از شیوع کرونا و امنیت بهداشت عمومی جهانی الزامی است. اکنون پژوهشگران سراسر جهان در حال جستوجوی منشأ ویروس هستند و جامعه جهانی نیز در این باره دیدگاههای متفاوتی داشته است.
همه تردیدها و حدسیات باید بر اساس اصول علمی و منطق واقعی صورت گیرد و نباید با هدف مغرضانه شایعهسازی کرد و یا درباره کشوری به سیاهنمایی پرداخت. امید است که آمریکا ضمن پیشگیری و مهار ویروس، بر اساس اصول علمی، تخصصی و منطقی با جامعه جهانی همکاری کند و به این پرسش مهم پاسخ دهد.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/14729
تگ ها: